"Sveriges Inofficiella TMG-Tävling"
En tävling för alla TMG-Flygare i Sverige

Att bli Sponsor till tävlingen


 • Vem kan vara sponsor?
  - Alla kan vara sponsorer till tävlingen. Du kan registrera dig som privatperson för en minimal kostnad. Utöver det väljer man själv om man vill ge ett större bidrag till tävlingen och hur många gånger man flyger.

  - Har du ett företag du vill lista som sponsor? skicka ett meddelande så får du veta mer.

 • Hur länge är man sponsor?
  - Du räknas som sponsor under hela tävlingsåret efter att du betalt avgiften. Efter det väljer man själv om man vill vara sponsor till nästa års tävling. 

 • Vad måste jag göra som sponsor?
  - Du har som sponsor inga krav på dig om inte annat är överennskommet vid registreringen.

 • Vad får jag genom att bli sponsor?
  - Utöver att du stöttar det här projektet får du som sponsor möjlighet att uppleva trevliga flygturer tillsammans med tävlingens piloter.

  - Som tummregel bör sponsorer och tävlande piloter dela på den faktiska kostnaden för varje flygning du som sponsor är med på. Men det är helt upp till er att bestämma priset innan flygturen.

  - Vad flygningen kostar beror helt på flygplanet, pilotens avgifter och oftast hur länge ni flyger. Därför ska du alltid göra upp med piloten innan ni flyger. Har du en fast budget för flygningen? Meddela då piloten detta innan.

  - När du flyger som sponsor är du enbart passagerare. Meningen med sponsorflygningar är att du som sponsor förhoppningsvis får en trevlig tur i luften samtidigt som piloten får träna till en delad flygkostnad.

  - Det är alltid upp till piloten att avgöra om flygningen ska och kan genomföras. Piloten har befälhavaransvar och har inga skyldigheter att flyga med dig som sponsor. Detta innebär att du som sponsor inte är garanterad att få flyga med någon.

 • Sponsorns roll i Tävlingen?

  - Piloterna som tävlar sammlar poäng. När en pilot flyger med en sponsor får piloten mer poäng än vad den hade fått vid en vanlig passagerarflygning.

  - För att piloten ska få poäng måste desutom samma sponsor ha flugit med minst 3 tävlande. Detta innebär att det ligger i pilotens intresse att du ska ha extra roligt och få flyga flera gånger.

  - Precis som att sponsorer inte är garanterade att få flyga så har man heller ingen skyldighet mot piloten att ställa upp på en passagerarflygning om man inte kan eller vill.

 • Vad kan en flygtur kosta på ett ungefär?

  - Eftersom du rekommenderas att dela kostnaden med piloten så kan du räkna med att få komma upp i luften för ett par hundra kronor. Det räcker för en kortare start även med dyrare flygplan.

Sidan uppdaterades senast: 2020-08-09

Den här hemsidan använder tydligen kakor. Genom att fortsätta använda sidan accepterar du att kakmonster också måste äta. Kakmonstret livnärar sig på din internethistorik, inte för att du bryr dig för du läser nog inte ens det här utan klickar bara på acceptera. Kakmonstret behöver tydligen äta men ingen av oss vet vad det innebär. Tryck på knappen på egen risk!

Mata Kakmonstret!